Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява фамилията микроконтролери eXtreme Low Power PIC32MM

Microchip представи новите микроконтролери PIC32MM "GPM" от фамилията eXtreme Low Power (XLP). Те разполагат с голям обем памет в малки корпуси и осигуряват достатъчно живот на батерията за приложения с ограничени габарити. С помощта на различните възможности за свързаност, независимите от ядрото периферни блокове и богатите на функции развойни платки "GPM" микроконтролерите са подходящи за проектиране на цифрови аудио приложения, игрални/развлекателни устройства, IoT сензори и преносими медицински апарати.
 
Фамилията XLP PIC32MM "GPM" позволява на разработчиците да намалят консумацията на електроенергия, пространството на платката и времето за разработка. Новите PIC микроконтролери осигуряват разнообразни възможности за енергоспестяване като например режими на заспиване с потребление на ток до 650 nA при запазване на информация в RAM, което значително удължава живота на батерията в мобилни приложения. Предлагат се с интегрирана Flash памет с код за корекция на грешки (ECC) до 256 KB и 32 KB RAM, осигуряващи достатъчно пространство за приложните развойни и комуникационни пакети. Броят на изводите варира от 28 до 64 в компактни корпуси от 4 x 4 мм (28 извода;) 5 x 5 мм (36 извода) и 6 x 6 мм (48 извода).

Във фамилията PIC32MM "GPM" са интегрирани независими от ядрото периферни блокове (CIP) като модул за директен достъп до паметта (DMA), конфигурируеми логически клетки (CLC) и 12-битов аналогово-цифров преобразувател. Те позволяват на системата да изпълнява хардуерни задачи, освобождавайки централния процесор за други функции. Използването на тези хардуерно базирани периферни блокове подобрява работната ефективност, като същевременно поддържа гъвкавостта на системата и намалява общото енергопотребление.

Новите микроконтролери включват USB устройство с OTG функция (за връзка с друго USB подчинено/хост устройство) и поддръжка на I2S (Inter-IC Sound) сериен интерфейс, които са от решаващо значение за разработката на USB аудио приложения и комуникационни шлюзове. Прецизният USB осцилатор, интегриран в чипа, елиминира нуждата от външен кварцов генератор или осцилатор, което намалява цялостно хардуерните разходи, свързани с USB приложения.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   микроконтролери   PIC32MM   eXtreme Low Power  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...