Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов интелигентен мрежов интерфейсен контролер за автомобилостроенето

27.06.2017   |   Технологии
 

Microchip представи новия MOST150 интелигентен мрежов интерфейсен контролер (INIC) OS81119, който дава възможност на автомобилните производители и доставчици да проектират MOST мрежи във верижна конфигурация на коаксиално физическо ниво с поддръжка на двупосочна комуникация.

При тази технология един кабелен сегмент е достатъчен, за да свърже две съседни устройства в мрежата, като намали броя на кабелите и конекторите за всяка мрежова връзка. Редуцирането на окабеляването и броя на компонентите води до по-ниски системни разходи, както и до потенциално намаляване на теглото и увеличаване на горивната ефективност на автомобила.

С помощта на OS81119 клиентите могат да опростят мрежовата архитектура на автомобилните информационно-развлекателни системи, използвайки интегриран коаксиален физически слой (cPHY), оптичен физически слой (oPHY), верижни топологии или хибридни комбинации. Клиентите, работещи понастоящем с MOST150 системи, могат бързо да мигрират към нови топологии или допълнителни верижни възли чрез малко преконфигуриране на хардуера и софтуера.

Новият мрежов контролер включва още USB 2.0 порт и поддръжка на стандартизиран MOST Linux драйвер, с чиято помощ може допълнително да се намали броят на системните компоненти.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   OS81119   MOST150   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...