Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel участва в първата в света демонстрация на VoLTE върху Cat.M1 в IoT приложение

04.07.2017   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Ericsson, China Unicom, Qualcomm и Quectel успешно демонстрираха първото в света използване на VoLTE върху eMTC (Cat.M1) с приложение на IoT, което доказва, че технологията поддържа по-богати приложни сценарии на аудио комуникация.

Демонстрацията, която се състоя по време на Световния мобилен конгрес в Шанхай (28 юни-1 юли), бе проведена в два сценария на IoT - пожароизвестителен алармен панел и GPS тракер. И в двете устройства е интегриран многорежимният модул BG96, който поддържа LTE, Cat.M1, Cat.NB1 и EGPRS.
 
След като на щанда на Ericsson бе натиснат аварийният бутон на пожароизвестителния панел, модулът BG96 беше незабавно задействан и свързан с LTE мрежата. След това бяха настроени два канала - единият бе използван за изпращане на алармени сигнали и данни за местоположението до центъра за противопожарна охрана, а другият - за гласово повикване.
 
Такива алармени панели за аварийни ситуации намират приложение в асансьори, автомагистрали и други места, нуждаещи се от възможност за спешна помощ. Технологията Cat.M1 осигурява по-лесно внедряване на безжична комуникационна апаратура за спешни случаи, докато VoLTE функцията ще помогне на нуждаещите се да получат своевременна помощ. Тъй като технологията Cat.M1 осигурява по-добро покритие, модулът BG96 може да се използва и в GPS тракери и е в състояние да изпраща информация за местонахождението до спасителите, дори и в отдалечени региони.

По време на демонстрацията тракерът с интегрирания модул BG96 на Quectel стартира спешно повикване от щанда на China Unicom до устройството на щанда на Ericsson и завърши обаждане от край до край с помощта на технологията Cat.M1 VoLTE.

На изложението в Шанхай Quectel съвместно с Qualcomm и Gizwits демонстрира и решение за управление на активите, базирано на BG96, което осъществи свободно превключване между Cat.M1 и NB-IoT.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   VoLTE   Cat.M1   IoT  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...