Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви най-малкия в света LTE Cat M1/NB1 многорежимен модул

18.07.2017   |   Технологии
 

Швейцарският производител на решения за позициониране u-blox представи новия конфигурируем двурежимен модул SARA-R410M-02B, който предлага поддръжка на мрежовите протоколи LTE Cat M1 и Cat NB1, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, партньор на u-blox в България. Това е най-малкият модул с тази функционалност на пазара - размерите му са 16x26 мм. SARA-R410M-02B се отличава и със свръхниска консумация на енергия, което го прави подходящ за разработка на LPWA IoT приложения.
 
"Нововъведенията в SARA-R410M-02B предоставят на клиентите възможност за драстично разширяване на пазарния обхват, диференциране на продуктите им и максимално увеличаване на възвръщаемостта на инвестициите. Той предлага иновативни начини за разширяване на хоризонтите и реализиране на икономии в мащаб, който не бе възможен или осъществим досега", обясни Пати Фелтс, главен продуктов мениджър клетъчни технологии в u-blox.

SARA-R410M-02B предлага разширен температурен обхват от -40 до +85° C и поддържа режими за икономия на енергия (PSM и e-DRX), които могат да удължат живота на батерията до 10 години. Усъвършенстваният 3GPP обхват позволява модулът да се свързва в ниските части на сградите и дори под земята, което му гарантира още едно предимство в сравнение с други безжични технологии като GSM или Cat 1.
 
Серията модули SARA-R4 е насочена към приложения в много области, сред които: измерване на газ/вода/електроенергия, градско улично осветление, сградна автоматизация, ОВК, индустриален мониторинг и контрол, телематика, проследяване на активи и превозни средства, системи за сигурност, носима електроника.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SARA-R4   безжични модули   LTE модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...