Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis представи нов гейтуей за свързване на LIN шини

25.07.2017   |   Технологии
 

Melexis пусна на пазара нов преходник (гейтуей) за свързване на LIN шини, чрез който може да се преодолее ограничението от само 16 устройства на една стандартна LIN шина. MLX81120 се свързва като подчинено LIN устройство към главната LIN шина и се управлява директно от централния блок за управление на електрониката в превозното средство. Новото устройство позволява свързването на до 16 LIN RGB подчинени устройства към една LIN шина, като по този начин дава възможност, посредством LIN шината, към един централен блок да се свържат общо до 196 светодиодни модула.

Този преходник LIN-към-LIN от второ поколение е с пълен набор от функции, като в основата му е популярният RISC контролер MLX16. 16-битовият контролер разполага с 32 kB програмна памет (с автоматична корекция на грешките), 16 kB ROM, 2 kB RAM и 380 b EEPROM (с автоматична корекция на грешките). В ROM са заредени: драйвер за LIN, програма за зареждане на програмното осигуряване (bootloader), математическа библиотека и алгоритъм за смесване на цветовете червен, зелен и син (RGB).

В преходника са заложени множество входове/изходи, в това число четири високоволтови вх./изх. линии, 16-битови изходи за ШИМ, входове, на които може да се подава сигнал за прекъсване и 10-битов АЦП с вграден предусилвател. MLX81120 разполага с регулатор на напрежение с висок КПД, който консумира само 20 μA в спящ режим. Сред другите му функции са температурната компенсация и компенсацията/регулирането на утечките на светодиодното осветление, а освен това има и вградена батерия и датчик за следене на температурата.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Мелексис   MLX81120   LIN  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...