Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви две нови фамилии микроконтролери с разширени комуникационни възможности

Microchip обяви двете нови фамилии 32-битови микроконтролери SAM D5x и SAM E5x. Те предлагат широки интерфейсни възможности за свързване, висока ефективност и стабилна хардуерна защита.

Микроконтролерите SAM D5/E5 са базирани на процесор ARM Cortex-M4 и интегриран модул за изчисления с плаваща запетая (FPU). Съчетаването на тяхната работа намалява натоварването на централния процесор, увеличава системната ефективност и дава възможност за проектиране на високопроизводителни приложения върху платформи с ограничени хардуерни възможности.

И двете фамилии поддържат периферния флаш интерфейс QSPI (Quad Serial Peripheral Interface) с функция за изпълнение на място (XIP). Те разполагат и с SDHC контролер за съхранение на данни, периферен контролер за капацитивни тъч сензори, както и най-високата в класа си енергийна ефективност в активен режим (65 uA/MHz). Освен това, фамилията SAM E5 включва и два CAN-FD порта и 10/100 Mbps Ethernet MAC контролер с поддръжка на IEEE 1588, което я прави подходяща за индустриална и сградна автоматизация, както и за други IoT приложения.

Микроконтролерите SAM D5x и E5x предлагат и широки възможности за криптиране на хардуерно и софтуерно ниво, което позволява да се въведат разнообразни мерки за сигурност при разработката на приложения.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   микроконтролери   SAM D5x   SAM E5x  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...