Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Безжични модули на u-blox в първата NB-IoT система за управление на уличното осветление

Комуникационните модули от серията SARA-N2 на u-blox са внедрени в първата NB-IoT (Narrowband IoT) интелигентна система за управление на уличното осветление InteliLIGHT в Румъния, съобщиха от швейцарския производител. Пилотен проект е реализиран и в Патра, Гърция.

InteliLIGHT е популярно решение за дистанционно управление на уличното осветление с набор от различни комуникационни протоколи. Румънският доставчик на телекомуникационно оборудване Flashnet внедри система InteliLIGHT, базирана на NB-IoT контролери за осветителни тела FRE 220 NB, разработени в партньорство с u-blox.

Новата фамилия контролери може да бъде интегрирана в повечето видове осветителни тела и дава възможност за индивидуално управление от разстояние (включване/изключване, димиране) на LED улични лампи с електронни баласти до 400 W. Интелигентното управление включва също мониторинг на широка гама от параметри на електрическата верига, възможност за безжично OTA (Over-The-Air) актуализиране и автономен режим на работа.

Протоколът NB-IoT е насочен към теснолентови IoT приложения и по тази причина е особено подходящ за интелигентно осветление. Като част от семейството LTE стандарти, NB-IoT може да бъде поддържан в рамките на съществуващата LTE инфраструктура, предлагайки висока надеждност и сигурност на телекомуникоционния оператор, както и отлично покритие и стабилност. Първият в света NB-IoT модул SARA-N2 на u-blox успешно съчетава ултра ниска консумация на електроенергия, широк температурен обхват и малки габарити.

Flashnet работи върху няколко NB-IoT проекта в различни страни, които имат за цел да докажат надеждността на технологията и да я превърнат в стандарт при интелигентното управление на улично осветление. Отчитайки пазарния потенциал и развитието на свързаното улично осветление, компанията очаква да продаде няколкостотин хиляди контролера в рамките на 3-5 години.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   NB-IoT   SARA-N2   интелигентно осветление   димиране  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Реализации
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...