Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

NINA модулите на u-blox вече поддържат Bluetooth 5

12.09.2017   |   Реализации
 

u-blox получи квалификация за Bluetooth 5 за самостоятелните радио модули с малък обсег NINA, съобщиха за Electronics-Bulgaria.com от фирма Microdis, партньор на u-blox в България.

Модулите NINA-B1 могат да бъдат обновени с Bluetooth 5 чрез софтуерния развоен комплект на Nordic Semiconductor, а с помощта на чипа nRF52832 на компанията модулите предлагат Bluetooth 5 функции като по-висока производителност и разширения на рекламите. Подобрените скорост и капацитет за пренос на данните намаляват консумацията на енергия и и предоставят възможности за нови приложения, например безжични POS принтери и телематика.

Wi-Fi и Bluetooth модулите NINA-W101 и NINA-W102 осигуряват на разработчиците достъп до микроконтролерите, което им позволява да зареждат свои собствени приложения на модулите. Това води до намаляване на разходите за хардуер и необходимостта от пространство в крайните устройства. Модулът поддържа Wi-Fi, Bluetooth и Bluetooth low energy, както и редица жични интерфейси. Серия NINA-W1 е предназначена за приложения като индустриална автоматизация, телематика, интелигентни градове и сгради, POS и медицински устройства.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   NINA   Nordic Semiconductor   Bluetooth 5  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Реализации

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...