Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи интегрална схема за мониторинг на консумацията на енергия в устройства с Windows 10

Microchip обяви нова интегрална схема за мониторинг на потреблението на мощност и енергия в лаптопи, таблети и мобилни телефони с Windows 10. PAC1934  работи съвместно със софтуерен драйвер на Microchip, който е напълно съвместим с вграденото в операционната система решение за измерване консумацията на енергия Energy Estimation Engine (E3), осигурявайки 99% точност за всички захранвани с батерия устройства с Windows 10. Комбинирането на PAC1934 и Windows 10 драйвер с услугата E3 на Microsoft може да подобри измерването на батерийното потребление от различни софтуерни приложения с до 29%.

PAC1934 измерва захранващи напрежения в диапазон от 0 до 32 V, което позволява прецизното определяне на потреблението на мощност не само при прости за процесора задачи, но и при софтуер, работещ на устройства, свързани с USB Тип-C конектор. PAC1934 е четириканално устройство с 16-битово измерване на мощността и акумулаторен регистър за съхранение на резултатите от измерванията през последните 17 минути. Това прави PAC1934 идеалното решение за определяне консумацията на мощност и енергия без да е необходимо регулиране обхвата на напрежението или тока.

Устройството разполага и с възможности, които могат да го превърнат в неразделен компонент при бъдещи софтуерни актуализации. Благодарение на способността за двупосочно измерване – както на заряда, така и на разряда на батерията, PAC1934 е подходящ за разработваните в момента и използвани все по-широко зарядни топологии USB Тип-C. В допълнение, PAC1934 функционира като стандартен датчик за висок ток в сървъри, мрежови устройства, aвтомобилна електроника и индустриални приложения. Microchip работи активно за поддържането на PAC1934 от Linux за различни приложения.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PAC1934   Windows 10  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...