Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи първия външен CAN FD контролер

03.10.2017   |   Технологии
 

Microchip съобщи, че вече предлага първия външен CAN FD (CAN Flexible Data Rate) контролер MCP2517FD, който осигурява на разработчиците опростени средства за надграждане от CAN 2.0 към CAN FD и възможност да се възползват от подобренията на протокола CAN FD.

CAN FD предлага множество предимства пред традиционния CAN 2.0, включително по-високи скорости на предаване на данни и по-голям размер на съобщението. Мощният контролер MCP2517FD CAN FD може да се използва в комбинация с всеки микроконтролер, което позволява на разработчиците лесно да внедрят тази технология без цялостно препроектиране на системата.

Тъй като преходът към CAN FD е в начален етап, понастоящем са достъпни ограничен брой CAN FD модули. Освен това, обновяването на системния микроконтролер може да бъде съпроводено със значителни разходи, удължен развоен процес и потенциални рискове. MCP2517FD позволява на разработчиците да активират функционалността на CAN FD, като интегрират само един външен компонент, продължавайки да използват по-голямата част от своята система.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CAN FD   CAN модули  

Comet Electronics
Comet ElectronicsRutronik

Подобни статии

Microchip
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
Microchip F+K

Последно от Технологии

Comet ElectronicsRutronik
  БизнесВидео на седмицатаТехнологииПроектиПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...