Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи две нови фамилии контролери с поддръжка на eSPI

10.10.2017   |   Технологии
 

Microchip представи две нови фамилии микроконтролери MEC17XX и MEC14XX с разширен сериен периферен интерфейс (eSPI), поддържан от най-новите чипсетове за персонални компютри.

Фамилията MEC17XX е базирана на процесор ARM Cortex-M4F и има усъвършенствани хардуерни криптографски алгоритми, които поддържат сигурно зареждане на компютъра. Фамилията предлага няколко допълнителни функции, включително два UARTS приемо-предавателя и разширен температурен диапазон, което я прави подходяща за индустриални компютърни приложения. Освен това популярната фамилия MEC14XX, базирана на MIPS архитектура, е разширена с функция за поддръжка на новата технология eSPI Slave Attached Flash (SAF), която позволява микроконтролерът на Microchip да бъде директно свързан към SPI флаш памет.

Новите контролери са част от разширеното семейство продукти, с чиято помощ се осъществява преходът на компютърния сектор от LPC към eSPI. MEC17XX добавя сигурност чрез криптографска функционалност, за да осигури сигурно зареждане - функция за защита, която гарантира, че системата се зарежда само от софтуер, одобрен от производителя.

"Microchip е една от първите компании, които поддържат разширения сериен периферен интерфейс (eSPI) на Intel заедно с интерфейсите SMBus и Low Pin Count (LPC). Работихме в тясно сътрудничество със своите индустриални партньори и клиенти, за да продължим да бъдем начело при определянето, внедряването и валидирането на нови embedded контролери за компютърни приложения", обясни Иън Харис, вицепрезидент на отдела за компютърни продукти в Microchip.

Най-новите членове на фамилията MEC14XX добавят ново ниво на функционалност за разработчиците на компютърни системи, включвайки поддръжка на стандарта SAF, който предоставя оптимално решение за зареждане с помощта на USB Type-C. Новите устройства MEC1428 са съвместими с фамилиите MEC140X и MEC141X, което позволява на конструкторите лесно да добавят eSPI и допълнителни функции, които предлагат по-голяма гъвкавост при проектиране. И двете фамилии запазват поддръжката на eSPI Master Attached Flash (MAF). Всички контролери за персонални компютърни на Microchip се поддържат от различни развойни платки, инструменти за разработка и отстраняване на грешки и разполагат с пълноценна техническа документация.

Интерфейсът eSPI притежава многобройни предимства, включително възможността множество входно-изходни сигнали да бъдат конфигурирани за поддръжка на 3,3 V или 1,8 V. Това намалява цената на системата, тъй като премахва необходимостта от използване на външни трансформатори на напрежение. Тези функции позволяват безпроблемна миграция към множество x86 компютърни платформи, включително тези, базирани на процесорите Atom и iCore на Intel, както и Ryzen на AMD.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MEC17XX   MEC14XX   eSPI   контролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...