Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Melexis отчете 11% ръст на продажбите през третото тримесечие

31.10.2017   |   Бизнес
 

Melexis отчете продажби в размер на 127,1 млн. евро за третото тримесечие на 2017 г., което представлява увеличение от 11% в сравнение със същото тримесечие на предходната година и намаление от 1% в сравнение с предходното тримесечие на тази година. Изменението на курса EUR/USD има отрицателно въздействие от 2% в сравнение със същото тримесечие на миналата година и отрицателно въздействие от 4% в сравнение с предходното тримесечие.

Брутният марж е 58,2 милиона евро, което представлява увеличение с 10% в сравнение със същото тримесечие на миналата година и намаление с 2% в сравнение с предходното тримесечие. За цялата 2017 г. Melexis очаква ръстът на продажбите да бъде около 12%, брутна печалба около 45% и оперативен марж около 25%.

"През втората половина на годината продължаваме да се радваме на оптимистично поведение на клиентите и ръст на поръчките във всички географски региони. Основните двигатели на растежа през третото тримесечие бяха магнитните сензори, сензорните интерфейси и сензорите за налягане. При продуктовите ни серии оптични сензори също се отчита търсене над средното ниво. За този период продажбите на автомобилни клиенти представляват 88% от общите продажби", обясни главният изпълнителен директор Франсоа Шомбар.

     
Източник: Melexis

Ключови думи: Melexis   Мелексис   сензори   магнитни сензори  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...