Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова EEPROM памет с възможност за идентификация от разстояние

Microchip представи нова single-wire препрограмируема памет с електрически запис и изтриване (EEPROM) с два извода и работно напрежение от 2,7 V до 4,5V. AT21CS11 е подходяща за идентифициране и удостоверяване на отдалечени елементи, като например касети или кабели, когато пространството за електронни компоненти е ограничено.

Всеки от новите чипове съдържа както предварително програмиран уникален сериен номер, така и пет раздела с EEPROM памет. Всеки от разделите на паметта може да бъде блокиран за постоянно от производителя на крайното оборудване, за да се позволи проследяване на продуктите и идентифициране на прикачените обекти, за да се подпомогне предотвратяването на фалшификати. Чипът е подходящ за клиенти, които се нуждаят от гаранция на своя продукт или предотвратяване на фалшификати и осигуряване на правилна продължителна работа на стоките с оторозирани резервни части.

AT21CS11 е втората single-wire EEPROM памет, предлагана от Microchip. Новият чип разширява диапазона на работното напрежение до 4,5 V, което го прави подходящ за устройства, захранвани от литиево-йонни батерии, например медицински устройства за еднократна употреба и електронни цигари.

Новият чип се свързва към системата чрез проводник с единичен вход/изход (SI/O), който служи както за комуникацията, така и за захранването на частта. Необходимостта от само един проводник позволява на производителите на оптични кабели да добавят ключови параметри при различни видове кабелни системи. SI/O технологията също така дава възможност за използване на прост двуточков механичен конектор за захващане или завъртане за устройства за еднократна употреба, при които големи решения с три, пет или осем проводника стават непрактични.

Чипът има 1 Kbit EEPROM памет (четири сектора с по 256 бита), 64-битов сериен номер и 128 бита за допълнителна памет за проследяване, програмируема от потребителя. Допълнителната памет позволява на конструкторите да добавят уникални идентификационни и оперативни параметри като информация за потреблението и експлоатацията.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   EEPROM   AT21CS11  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...