Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics
Microchip Technology

Microchip представи нови 8-битови PIC18 микроконтролери за CAN мрежи

21.11.2017   |   Технологии
 

Microchip разшири продуктовата линия PIC18 с нова фамилия 8-битови микроконтролери, които имат интегриран CAN интерфейс и независими от ядрото периферни блокове (CIP).

Основното предимство при използването на новите K83 микроконтролери в CAN-базирани системи е, че независимите периферни блокове обработват самостоятелно събитията в реално време и съкращават времето за проектиране, като могат лесно да бъдат конфигурирани чрез инструмента MPLAB Code Configurator (MCC). Новата фамилия е подходяща за приложения, използващи CAN протокол, в медицината, промишленото производство и автомобилостроенето, например моторизирани хирургически маси, следене на обекти, ултразвукови машини, автоматизирани конвейери и автомобилни аксесоари.

PIC18 K83 включват 15 периферни блока, сред които: модул за CRC проверка, който гарантира функционалността на енергонезависимата памет; модул за директен достъп до паметта, позволяващ прехвърляне на данни между паметта и периферните устройства без ангажиране на процесора; таймер за включване на reset функцията; 12-битов АЦП с изчислителни възможности за автоматизиран анализ на аналоговия сигнал и реакция в реално време; допълнителен честотен генератор на сигнали с различна форма, който позволява ефективна синхронизирана комутация при управление на двигателя.

Новите продукти се поддържат от безплатния развоен инструмент MPLAB Code Configurator (MCC), който осигурява графичен интерфейс за конфигуриране на периферни устройства и функции, специфични за всяко приложение.

PIC18F25K83 се предлага с 32 KB Flash памет, а PIC18F26K83 - с 64 KB, в SPDIP, SOIC, SSOP, UQFN и QFN корпуси с 28 извода.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC18   PIC18 K83   микроконтролери  

Microchip Technology
Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde&Schwartz
Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...