Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов криптографски модул и партньорска програма

28.11.2017   |   Бизнес
 

Microchip представи новия хардуерния модул ATECC608A CryptoAuthentication, който позволява на разработчиците да интегрират хардуерно базирани функции за сигурност, както и партньорската програма в областта на сигурността Security Design Partner Programme, която свързва разработчиците с партньори от външни производители, с чиято помощ може да се подобри и ускори сигурността в развойния процес.

Според компанията съчетаването на доказани хардуерни решения за сигурност и уникални за сектора партньорски услуги спомага за защитата от заплахи за сигурността, вариращи от отдалечени кибератаки до създаването на фалшиви продукти. Тези заплахи са широко разпространени и засягат всички отрасли, като могат да доведат до значителни разходи по възстановяване, загуба на приходи и най-вече на пазарната репутация на марката.

ATECC608A осигурява високо ниво на сигурност, което може да се приложи в почти всеки вид развоен проект, с помощта на секретни ключове и други криптографски средства, които остават изолирани от системата в самостоятелна защитена зона.

Основните характеристики на ATECC608A включват: най-ново поколение генератор на случайни числа, който отговаря на последните изисквания на Националния институт по стандартизация и технологии в САЩ (NIST); възможност за валидиране при включване и рестарт на малки микроконтролерни системи с помощта на цифров подпис и на микропрограмно управление; удостоверяване и инсталиране на безжични мрежови LoRa възли; бързи хардуерно интегрирани алгоритми за ECC криптиране, които генерират по-малки ключове; хардуерна защита, която защитава ключовете от физически атаки и опити за проникване; сигурно съхранение на ключовете и сертификатите по време на производството в защитените производствени мощности на Microchip.

В новата партньорска програма за сигурност на Microchip участват водещи в сектора компании като Amazon Web Services (AWS) и Google Cloud Platform, които осигуряват допълнителни работни модели и инфраструктура за сигурност, базирани в облака.

Разработчиците могат да използват и новия развоен комплект CryptoAuth Xplained Pro, предназначен за бързо прототипиране на решения за сигурност, заедно с допълнителната платка ATCryptoAuth-XPRO-B, която е съвместима с всяка развойна платка Microchip Xplained или XplainedPro.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CryptoAuthentication   криптографски модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...