Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява услугите за разработка на cloud системи съвместно с Amazon Web Services

05.12.2017   |   Бизнес
 

Microchip съобщи, че разширява сътрудничеството си с Amazon Web Services (AWS) при проектирането и поддръжката на свързани в облака интелигентни системи. Разработчиците могат да използват по-голям набор от компоненти, инструменти, софтуер и услуги на Microchip, поддържащи Amazon Greengrass, Amazon FreeRTOS и AWS Internet of Things (IoT).

Серията микроконтролери PIC32MZ EF вече се поддържа от операционната система Amazon FreeRTOS, която улеснява проектирането, програмирането и интегрирането на компактни енергоефективни системи. Високопроизводителните микроконтролери предлагат множество опции за свързване, голям обем флаш памет и богата периферия, които дават възможност за ускорена разработка на комплексни приложения. Amazon FreeRTOS включва софтуерни библиотеки, които улесняват безопасното внедряване на актуализации през облака, както и възможност за локално свързване на устройства към AWS Greengrass или директно към облака.

За системи, изискващи събиране и анализ на данни на локално ниво, разработчиците могат да използват микропроцесорите SAMA5D2, в които е интегриран софтуерът AWS Greengrass. Това ще позволи на системите да управляват локално компютрите, съобщенията, кеширането на данни и синхронизирането на свързаните устройства по сигурен начин.

Хардуерният модул ATECC608A CryptoAuthentication гарантира повишена сигурност на системата, лесна за използване и бърза регистрация посредством облачната платформа AWS IoT. Той осигурява за всяко устройство уникална, надеждна и защитена идентичност, която може да бъде сигурно удостоверена.

Microchip предлага и нови развойни средства, предназначени за работа с Amazon Web Services: платката Curiosity PIC32MZ EF за проектиране на 32-битови Amazon FreeRTOS приложения с множество възможности за свързаност; платката SAMA5D2 Xplained Ultra, предназначена за бързо прототипиране на AWS Greengrass системи с микроконтролери от серията SAMA5D2; развойния комплект CryptoAuth Xplained Pro за проектиране на сигурни решения, базирани на AWS IoT.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Amazon Web Services   AWS  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...