Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Cat 1 и Cat 4 модулите на Quectel получиха сертификация за 4G LTE мрежата на Verizon

16.01.2018   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Quectel Wireless Solutions обяви, че LTE Cat 1 и Cat 4 модулите на компанията са сертифицирани за работа в 4G LTE мрежата на Verizon. Модулите LTE Cat 1 EC21-V, EC21 MINIPCIE, LTE Cat 4 EC25-V и EC25 MINIPCIE са четири варианта, предназначени специално за M2M и IoT приложения на севрноамериканския пазар.

"Тази сертификация е стратегическа стъпка за Quectel в постоянния ни стремеж към надеждна LTE свързаност. От голямо значение за клиентите ни е това, че ще могат да избегнат някои тествания, което ще ускори пускането в експлоатация на IoT терминали и решения в мрежата на Verizon", коментира Делбърт Сън, продуктов и маркетинг директор на Quectel.

Сериите EC21 и EC25 на Quectel, базирани на модема MDM9x07 на Qualcomm, се отличават с разходна ефективност и висока производителност и могат да поддържат глобален обхват на LTE и UMTS/HSPA+ мрежи.

EC21 предлага скорости от 10 Mbps при предаване на данни и 5 Mbps при приемане, което гo прави идеално решение за IoT приложения, които не изискват максимални LTE скорости или широка честотна лента, а за които са нужни голяма продължителност на живот и висока надеждност - сигурност, навигация, проследяване на активи и интелигентни измервания.

EC25 ползва 3GPP Rel.11 LTE технология и предлага скорости до 150 Mbps при предаване и 50 Mbps при приемане на данни. Cat 4 модулът може да намери приложение за индустриални PDA устройства, таблети, видеонаблюдение и дигитална сигнализация.

И двете серии са обратно съвместими със съществуващи EDGE и GSM/GPRS мрежи, осигурявайки възможност за връзка дори в отдалечени райони без 4G или 3G обхват.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   4G LTE   EC21   EC25  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...