Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи микроконтролер за космически приложения с радиационна защита

Microchip представи нов микроконтролер за авиационната и космическата промишленост, предназначен за разработка на устойчиви на радиация системи.

ATmegaS64M1 е вторият 8-битов megaAVR микроконтролер от Microchip, който е разработен в съответствие с изискванията за радиационна защита. Той се предлага във високонадежден пластмасов или специален керамичен копрус за приложения в космонавтиката.

Приборите са конструирани така, че да отговарят на лъчеви толеранси със следните целеви показатели: напълно имунна от единично събитие (SEL) до 62 MeV.cm²/mg; без функционални прекъсвания с единично събитие (SEFI); натрупана доза на йонизиращи лъчения (TID) между 20 и 50 Krad (Si).

Новият прибор допълва ATmegaS128, радиационно-защитен микроконтролер, който вече намери приложение в няколко космически мисии, включително проучване на Марс и няколкостотин сателита на ниска земна орбита (LEO).

ATmega64M1 може да се използва комерсиално заедно с развойните комплекти и кодовия конфигуратор при първоначално проектиране на хардуер, фърмуер и софтуер. Когато системата е готова за създаване на прототипи или производство, приборът може да бъде заменен със съвместима по изводи устойчива на лъчение версия в 32-изводен керамичен корпус (QFP32) със същата функционалност. Това води до значителни икономии на средства, като същевременно намалява времето и риска при разработка.

ATmegaS64M1 е с широк диапазон на работна температура от -55°C до + 125°C. Това е първият комерсиален микроконтролер с радиационна защита, който включва CAN шина, цифрово-аналогов преобразувател и възможности за управление на задвижвания. Тези функции го правят подходящ за различни подсистеми като отдалечени терминални контролери и обработка на данни за приложения в сателити, космически апарати, ракети и авионика.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   ATmegaS64M1   megaAVR  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...