Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи най-малкия в света LTE Cat M1 и NB-IoT многорежимен модул с 4-лентов 2G резервен обхват

u-blox обяви нов LTE Cat M1, NB-IoT, 4-лентов 2G (EGPRS) модул с глобален обхват. SARA-R412M е с габарити 16х26 mm, което го прави най-малкия в света с едновременна поддръжка на LTE и 4-лентов EGPRS режим. Той предлага динамичен избор при проектиране на системи, работещи с Cat M1, NB-IoT и EGPRS в единичен режим или като предпочитана връзка, която не изисква рестартиране на модула за превключване между режимите.

SARA-R412M включва богат набор от функции, оптимизирани за IoT приложения в LPWA (low power wide area) мрежи. Модулът е насочен към приложения, които изискват резервирана 2G връзка и широко географско покритие в области, където LTE Cat M1 и NB-IoT все още не са широко достъпни. Новите IoT устройства, които се използват днес, могат да бъдат активирани в съществуващите 2G мрежи и да се възползват от предимствата на технологиите LTE Cat M1 и NB-IoT, след като те станат достъпни.
 
Подходящи са IoT приложения, които разчитат на дългосрочно функциониране с ниска енергоконсумация или на връзка дълбоко във вътрешността на сградите. Примерите включват системи за измерване на газ, вода и електроенергия, градско улично осветление, сградна автоматизация, ОВК, мониторинг и управление на индустриални производствени системи, телематика, проследяване на активи и превозни средства, системи за сигурност, алармени системи, както и разнообразни преносими изделия от потребителската електроника.

SARA-R412M дава възможност за разработка на решения с глобален обхват, базирани на една хардуерна версия, което позволява на конструкторите да избират собствени предпочитани честоти и настройки, съобразени с мрежовите конфигурации на оператора. Модулът осигурява целостта на данните между приложенията чрез защитени комуникационни протоколи, в това число двупосочно удостоверяване между клиент и сървър по модела на облачно базираните услуги.
 
SARA-R412M рабои в широк температурен диапазон от -40°C до +85°C и поддържа режими за пестене на енергия PSM (Power Save Mode) и е-DRX (Extended Discontinuous Reception) за LTE Cat M1 и NB-IoT, които могат да удължат живота на батерията до 10 години.

Функцията за усилването на 3GPP обхвата позволява Cat M1 връзката на модула да достигне по-дълбоко в сградите и подземните етажи в сравнение с други безжични технологии като GSM или Cat 1.

Модулът ще бъде наличен по-късно през тази година.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   безжични модули   многорежимни модули   LTE Cat M1  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...