Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Qualcomm повиши офертата си за придобиване на NXP

22.02.2018   |   Бизнес
 

Qualcomm обяви, че Qualcomm River Holdings – непряко контролирано дъщерно дружество, притежавано изцяло от Qualcomm, е постигнала споразумение с NXP Semiconductors за увеличаване на предходната оферта за изкупуване на дяловете на компанията от 110 до 127,50 щатски долара на акция. Съгласно условията на изменената договореност, одобрена от бордовете на директорите на Qualcomm и NXP, минималният праг за приемане на офертата се понижава до 70% от акциите на NXP.

Qualcomm River Holdings е сключила и обвързващи споразумения за изкупуване на дяловете на девет от акционерите на NXP, които общо притежават над 28% от компанията. Сред тях са Elliott Advisors и Soroban Capital Partners. Според Qualcomm, променената оферта отразява добрите резултати на NXP през последните години, включително 2017 г., силната пазарна динамика и увереността за годишни синергии при разходите в размер на минимум 500 млн. щатски долара.

Валидността на предложената от Qualcomm оферта изтича на 5 март т. г. Сделката за придобиването на NXP вече е одобрена от осем от деветте регулаторни органа по света. От Qualcomm очакват скоро да получат и одобрението на китайското Министерство на търговията.

     
Източник: Qualcomm

Ключови думи: Qualcomm   NXP Semiconductors  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...