Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов системен модул за разработка на Linux-базирани микропроцесорни системи

26.02.2018   |   Технологии
 

Microchip представи новия интегриран системeн модул ATSAMA5D27-SOM1, предназначен за разработка на Linux-базирани микропроцесорни системи. В него са интегрирани микропроцесор от новата фамилия SAMA5D2 заедно със захранване, енергонезависима памет, Ethernet PHY и високоскоростна DDR2 памет.

Фамилията SAMA5D2 предлага гъвкави възможности за проектиране и премахва характерни за Linux системите проблеми, свързани с електромагнитната съвместимост и качеството на сигнала.

Микропроцесорът ARM® Cortex®-A5-базиран SAMA5D2 SiP, който може да е монтиран на печатната платка или да се достави отделно, разполага с 1 Gb DDR2 памет което елиминира интерфейсните ограничения за високоскоростна памет върху печатната платка. Съгласуването по импеданс се извършва в модула, а не ръчно по време на проектиране, така че системата да функционира правилно и при нормален, и при нискоскоростен режим на работа. За SAMA5D2 SIP са налични три обема на DDR2 паметта (128 Mb, 512 Mb и 1 Gb), оптимизирани за работа с виртуални дискове, операционни системи в реално време (RTOS) и Linux.

Клиентите на Microchip, които разработват приложения, базирани на Linux, имат безплатен достъп до голям набор от драйвери, мидълуер и приложни слоеве. Фамилията SAMA5D2 предлага най-високи нива на сигурност, включително PCI, интегрирана ARM TrustZone и възможностите за откриване на фалшификати, защитено съхранение на данни и програми, хардуерно криптиране, сигурно зареждане и др.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SAMA5D2   ATSAMA5D27-SOM1   RTOS   Linux  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...