Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip придобива Microsemi

13.03.2018   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Microchip обяви, че придобива Microsemi – един от водещите доставчици на полупроводникови компоненти. Стойността на сделката, която е одобрена от Борда на директорите на двете компании и се очаква да бъде финализирана през втората четвърт на т. г., възлиза на около 8,35 млрд. щатски долара.

"С радост приветстваме Microsemi в екипа на Microchip и очакваме с нетърпение приключването на сделката и съвместната ни работа, за да можем да реализираме ползите от обединените ни усилия в осъществяването на обща стратегия. Въпреки че изпълняваме много успешната стратегия Microchip 2.0, която ни осигурява органичен растеж на приходите в средните до високи единични стойности, продължаваме да гледаме на придобиванията като на ключова стратегия за гарантиране на икономически растеж и акционерна стойност", заяви Стив Сангхи, председател и главен изпълнителен директор на Microchip.

"Тази сделка представлява уникална възможност за акционерите, служителите и клиентите на Microsemi, позволявайки комбинирането на водещата пазарна позиция на Microchip Technology в областта на микроконтролерите и микропроцесорните системи за управление с решенията на Microsemi, отличаващи се с мощност, сигурност, надеждност и производителност на световно ниво", коментира Джеймс Питърсън, председател и главен изпълнителен директор на Microsemi.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Microsemi   Steve Sanghi   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...