Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel ускорява производството на LTE-A модули през 2018 г.

13.03.2018   |   Бизнес
 

По време на Мобилния конгрес в Барселона, който се проведе между 26 февруари и 1 март т. г., Quectel Wireless Solutions обяви своя план за ускорено развитие в пазара на високоскоростни клетъчни IoT технологии и разработка на повече LTE-Advanced модули през настоящата година.

В момента Quectel предлага три LTE Cat 6 модула с различни размери - EG06 в LGA формат, EM06 във формат M.2 и EP06 във формат Mini PCIe. И трите продукта поддържат технологията 3GPP Rel. 12 LTE и осигуряват M2M-оптимизирани скорости от 300 Mbps за получаване на данни и 50 Mbps за изпращане. Модулите са подходящи за разнообразни IoT приложения, при които е необходимо предаване на големи обеми от данни, например гейтуеи, видеонаблюдение и цифрови маркировки.
 
"Потенциалът на пазара за високоскоростни IoT технологии е доста голям. Quectel ще продължи да инвестира в LTE-A сектора в бъдеще. През тази година ще пуснем Cat 12 модул, базиран на най-новата технология LTE-Advanced Pro. Той ще поддържа скорост на теглене на данни до 600 Mbps, покрива големите честотни ленти и международния роуминг", обясни Дорон Джанг, старши вицепрезидент на Quectel.

     
Източник: Quectel; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Quectel   LTE-A   LTE модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...