Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Cree купи Infineon RF Power за 345 млн. евро

13.03.2018   |   Бизнес
 

Cree придоби активите на Infineon RF Power за приблизително 345 млн. евро, съобщават от компанията. Сделката разширява възможностите на Cree Wolfspeed на пазара за безжични решения. Infineon ще продължи дейността си в ключови области като електрическа мобилност, самоуправляващи се автомобили, възобновяеми енергийни източници и технологии за свързания свят.

"Придобиването подсилва лидерската позиция на Wolfspeed в радиочестотните GaN-on-SiC технологии, като осигурява и достъп до допълнителни пазари, клиенти и опит в опаковането. Това е ключов елемент в стратегията за растеж на Cree и ще позволи на Wolfspeed да предостави по-бързи 4G мрежи и революционния преход към 5G", заяви главният изпълнителен директор на Cree Грег Лоу.

"Cree е силен нов притежател на тази част от бизнеса ни за радиочестотни решения и има отлична репутация в в бранша. Вълнуваме се от перспективите, които предоставя обединяването на компаниите. В същото време ще можем по-ефективно да съсредоточим ресурсите си в стратегическите области на растеж за Infineon и да продължим да поддържаме силно технологично портфолио за безжичния пазар", коментира главният изпълнителен директор на Infineon Райнхард Плос.
 

     
Източник: Cree

Ключови думи: Cree   Infineon RF Power   Infineon  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...