Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи новия дебъгер MPLAB PICkit 4

13.03.2018   |   Технологии
 

Microchip представи новия дебъгер MPLAB PICkit 4, наследник на популярния инструмент за отстраняване на грешки в програмирането на микроконтролери PICkit 3. Новият разходно ефективен и високоскоростен дебъгер предлага петкратно по-бързо програмиране, по-широк диапазон на напрежения (1,2-5V), подобрена USB свързаност и повече опции в интерфейса. Освен поддръжка на микроконтролерите PIC и цифровите сигнални контролери dsPIC на Microchip, PICkitTM 4 осигурява възможности за дебъгване и програмиране на фамилията микроконтролери с хардуерно криптиране CEC1702.

Новият инструмент за програмиране и отстраняване на грешки е подходящ както за 8-битови, така и за 16- и 32-битови прибори благодарение на интегрирания 300 MHz високопроизводителен микроконтролер ATSAME70Q21B. PICkit 4 използва графичния потребителски интерфейс на развойната среда MPLAB X IDE. Дебъгерът се свързва с работния компютър през високоскоростен USB 2.0 интерфейс, а към проектираната система - чрез единичен вграден хедър с 8 извода, който поддържа интерфейси като 4-проводния JTAG и серийния интерфейс за дебъгинг Serial Wire Debug с поточно предаване на данни. Поддържа се и обратна съвместимост с демонстрационни платки, хедъри и целеви системи, използващи 2-жичен JTAG и In-Circuit Serial Programming (ICP).

Благодарение на новите интерфейси PICkit 4 е съвместим с 32-битовите микроконтролери с възможности за хардуерно криптиране CEC1702. Потребителите на CEC1702 вече могат да се възползват от инструментите за разработка и поддръжка на Microchip вместо да инвестират във външни инструменти за програмиране и дебъгинг.

"По-доброто и по-бързо средство за разработка не трябва да бъде скъпо. MPLAB PICkit 4 разполага с всички функции, необходими на развойния инженер за работа с PIC, dsPIC и CEC1702 изделия, както и с възможността да поддържа нови продукти в продължение на много години напред. Нашата мисия е да осигурим най-ефективните и най-лесни за използване развойни средства в бранша на достъпна цена", обясни Роджър Ричи, директор системен развой в Microchip.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MPLAB   PICkit   дебъгер   микроконтролер   PIC   dsPIC   CEC1702  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...