Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip пусна нова библиотека за тъчпадове с 2D разпознаване на жестове

Microchip обяви новата библиотека 2D Touch Surface, която позволява на разработчиците лесно да интегрират тъчпадове в своите системи, използвайки 8-битовите микроконтролери PIC и AVR, както и 32-битовите SAM. Библиотеката се предлага безплатно при закупуване на съвместим микроконтролер.

Библиотеката 2D Touch Surface е подходяща за реализация на малки тъчпадове и екрани и спестява разходи, тъй като работи върху вече функциониращия в системата микроконтролер. Това премахва необходимостта от специален сензорен контролер, като предоставя на разработчиците възможност да добавят към продуктите средства за следене на позицията на пръстите и разпознаване на жестове като плъзгане и мащабиране. Библиотеката за разпознаване на жестове се предоставя чрез инструментите за бързо прототипиране на Microchip: MPLAB Code Configurator (MCC) за микроконтролери PIC и Atmel START за микроконтролери AVR и SAM. И двата софтуерни инструмента дават възможност за опростена графична конфигурация и ускоряват разработването с лек C код, съобразен с индивидуалните нужди на проекта. Библиотеката 2D Touch Surface вече е достъпна на Atmel START и ще се предлага на MCC през настоящото тримесечие.

Според Microchip интуитивните, атрактивни потребителски интерфейси са от основно значение за успеха на продуктите, а библиотеката 2D Touch Surface премахва необходимостта от интегриране на скъпа операционна система, за да се изпълнят очакванията на потребителите за интерфейс тип "смартфон". Тя е подходяща за добавяне на жестово разпознаване към различни приложения в потребителската електроника, автомобилната промишленост и индустриалното производство, например интелигентни тонколони, волани или термостати.

Библиотеката включва интегрирани средства за ниско енергопотребление, тъй като целите повърхности се сканират едновременно при пълен покой на устройството. Новото решение на Microchip гарантира висока надеждност на жестовото управление, запазвайки функционалността му при въздействия на вода и шум, като отговаря на изискванията за автомобилното оборудване и домашните електроуреди. Приложенията работят при условия на влага и на електромагнитни смущения в съответствие с международните регламенти.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   2D Touch Surface   разпознаване на жестове  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...