Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови фамилии 8-битови микроконтролери

Microchip представи новите семейства 8-битови микроконтролери PIC18 Q10 и ATtiny1607, с интелигентни независими от ядрото периферни блокове, които опростяват разработката и позволяват бърза реакция на системни събития.

Благодарение на усъвършенстваната архитектура новите микроконтролери са оптимизирани за реализация на управление с обратна връзка, като централният процесор се освобождава за обработката на повече задачи и дава възможност за енергоспестяване.

Основно предимство на PIC18 Q10 и ATtiny1607 са независимите периферни блокове, които управляват задачи самостоятелно и намаляват процесорното натоварване. С помощта на хардуерните блокове разработчиците могат да спестят време и да опростят проектирането, използвайки по-малко софтуер, който трябва да бъде написан и валидиран. И двете фамилии притежават средства за функционална безопасност и работят с напрежение до 5 V при намален шум и осигурена съвместимост с повечето сензори с аналогови и цифрови изходи.

ATtiny1607 се предлага в компактен QFN корпус с габарити 3x3 мм и 20 извода. Микроконтролерите от тази фамилия са оптимизирани за системи с управление, базирано на принципа на обратната връзка, като ръчни електроинструменти и дистанционни управления. В допълнение към интегрирания високоскоростен аналогово-цифров преобразувател, който осигурява по-бързо преобразуване на аналогови сигнали и детерминирани системни реакции, микронтролерите са снабдени с високопрецизен осцилатор, който позволява да се намалят външните компоненти и да се спестят разходи.

Сред независимите от ядрото периферни блокове в PIC18 Q10 са генератор на комплементарни сигнали (CWG) и интегриран аналогово-цифров преобразувател с изчислителни възможности (ADC2), който извършва изчисления и филтриране на данни в хардуера без намеса от ядрото.
 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC18 Q10   ATtiny1607   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...