Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Toshiba финализира продажбата на подразделението си за памети

05.06.2018   |   Бизнес
 

Toshiba обяви, че е завършила продажбата на своето подразделение за производство на чипове памет срещу общо 18 млрд. щатски долара на консорциум, включващ Bain, Hynix, Apple, Dell, Seagate и Kingston Technology.

Съгласно новата структура на собствеността Toshiba и Hoya ще притежават дял от 50,1% в Toshiba Memory, като Toshiba е с 40,2%, а Hoya с 9,9%. Bain ще бъде следващият по големина акционер. Правата на Hynix за гласуване са ограничени до 15% за следващите десет години, докато Apple, Dell, Seagate и Kingston нямат право на глас.

Двата японски държавни фонда за подпомагане INCJ и DBJ получиха 16,7% права за гласуване. На Hynix ще бъде забранено да получава технологична или пазарна информация от Toshiba Memory.

Toshiba Memory ще продължи да функционира като дъщерно дружество на Toshiba. Toshiba обеща да реинвестира 3,1 млрд. щатски долара, Bain - 1,8 млрд., Hoya - 240 млн., Hynix - 3,5 млрд., а американските компании - общо 3,7 млрд.

Опитите на Toshiba да продаде бизнес подразделението продължиха повече от година. Според неофициална информация Foxconn е направила оферта за 30 млрд. щатска долара, която е била отхвърлена поради опасения за изтичане на технологични тайни в Китай.
 

     
Източник: Toshiba

Ключови думи: Toshiba   Toshiba Memory   Bain   Hynix   Apple   Dell   Seagate   Kingston  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...