Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip добави поддръжка на стандарта за хардуерна криптография DICE към микроконтролера CEC1702

12.06.2018   |   Технологии
 

Микроконтролерът с възможности за хардуерна криптография CEC1702 от Microchip вече поддържа стандарта за сигурност и идентификация на хардуер DICE. Компанията предлага и нов развоен комплект CEC1702 IoT за облачната платформа Microsoft Azure IoT, който осигурява всичко необходимо за интегриране на стандарта DICE в IoT продукти.

DICE предоставя опростен и надежден метод за защита от различни видове хакерски атаки, който може да се интегрира в хардуерни продукти за сигурност по време на производството. Архитектурата му разделя процеса на зареждане на устройството на слоеве и създава уникални кодове, заедно с мерки за целостта на всеки слой, като автоматично пренаписва и защитава кодираните данни при наличие на злонамерен софтуер. Едно от основните предимства при използването на защитеното зареждане със стандарта DICE е, че позволява на производителите на оборудване да създават множество защитени видове фърмуер, което е особено важно за клиентите, удостоверяващи важни системни команди, например в приложения като електроцентрали или онлайн сървъри с бази данни.

Комплектът CEC1702 IoT с DICE архитектура помага на конструкторите да ускорят и опростят развойния процес. Комплектът се предлага с мощен програмируем 32-битов контролер ARM Cortex-M4 и примерен код за бързо прототипиране на решения за сигурност, свързани с облака. Клиентите могат да разработят своя продукт с увереността, че необходимите компоненти за свързване към интернет са проверени и сертифицирани.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CEC1702   DICE   Microsoft Azure   хардуерна криптография  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...