Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви първите 32-битови микроконтролери със защита чрез Arm TrustZone

03.07.2018   |   Технологии
 

Microchip представи новите фамилии 32-битови микроконтролери SAM L10 и SAM L11, предназначени за разработка на IoT приложения с висока степен на сигурност и защита на данните.

Новите фамилии са базирани на ядро Arm Cortex-M23, като в SAM L11 е интегрирана програмируемата среда Arm TrustZone, която осигурява изолация между сертифицираните библиотеки, интелектуалната собственост и приложния код. Микроконтролерите предлагат средства за физическа защита на ниво чип, сигурно зареждане и сигурно съхранение на ключове, което при съчетание с технологията TrustZone защитава надеждно клиентските приложения от отдалечени и физически атаки.

И двете фамилии предлагат най-ниската енергоконсумация бранша, както и капацитивно управление чрез докосване с най-добрата в класа устойчивост към вода и шум. При сравнителен тест за потреблението на енергия SAM L10 получи оценка от 405 по методологията ULPMark, което е с над 200% по-добра ефективност в сравнение с най-близкия конкурент, сертифициран от Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC). Освен TrustZone, функциите за сигурност на SAM L11 включват интегриран в чипа криптографски модул, който поддържа технологиите Advanced Encryption Standard (AES), Galois Counter Mode (GCM) и Secure Hash Algorithm (SHA).

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Arm TrustZone   SAM L10   SAM L11   микроконтролери  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...