Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови 8-битови микроконтролери за сензорни приложения

Microchip разшири серията микроконтролери tinyAVR с две нови системи, които предлагат разширена аналогова функционалност и варианти с максимална памет във фамилията. ATtiny3217 и ATtiny3216 са предназначени за надеждна работа в тежки условия и предлагат интегрирани средства за безопасност.

С микроконтролерите tinyAVR могат да се създават високочувствителни сензорни възли. ATtiny3217 и ATtiny3216 подобряват функционалността и времето за реакция на сензорните приложения, включително интерфейси с капацитивно управление, с помощта на два аналогово-цифрови преобразувателя, които позволяват на системите да осъществяват контрол на допира едновременно с други аналогови измервания. Единият АЦП може да се използва с периферния контролер за получаване на сензорен сигнал, а вторият да следи други входове като термистори и сензори за налягане. Двата АЦП могат да се използват и синхронно за по-бързо получаване на измервания от различни видове сензори, като така подобряват цялостната системна производителност и точността на измерванията в реално време.

И двата микроконтолера притежават интегрирани средства за безопасност, които могат да откриват и реагират на вариации или падове на напрежението.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   tinyAVR   ATtiny3217   ATtiny3216  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...