Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи развоен комплект за реализиране на мрежова сигурност в автомобила

21.08.2018   |   Технологии
 

Microchip представи новия развоен комплект CryptoAutomotive In-Vehicle Network (IVN) TrustAnchor/Border Security Device (TA/BSD), който дава възможност на автомобилните производители да интегрират гъвкави средства за мрежова сигурност в превозните средства.

CryptoAutomotive TA/BSD емулира защитен възел в автомобилната мрежа и предлага на системните разработчици интуитивна отправна точка за внедряване на разнообразни мерки за сигурност. Мрежовият възел може да се приспособи към различни автомобилни приложения и да бъде конфигуриран от производителите, за да отговаря на различни спецификации и индустриални стандарти. Развойният инструмент позволява сигурно съхранение на ключове, удостоверяване чрез електронния блок за управление (ECU), хардуерни крипто ускорители и други криптографски елементи. Когато се използва с главен микроконтролер, той позволява да се имплементират функции като защитено зареждане и удостоверяване на съобщения в CAN мрежи, включително преобразуване на CAN 2.0 съобщения в CAN-FD със съответстващи кодове за удостоверяване.

Благодарение на възможностите за емулация TA/BSD дава възможност на OEM производителите да продължат да използват съществуващите микроконтролери, както и съществуващия фърмуер за тях, сертифициран според необходимите стандарти за безопасност, чрез добавяне впоследствие на придружаващия чип, който комплектът емулира. Придружаващите чипове идват при клиента предварително програмирани и имат интегрирани мерки за сигурност, които осигурят защита чрез ключове на хардуерно ниво.

Комплектът може да бъде използван с всякакъв електронен блок за управление, архитектура, конфигурация или шина. Той се предлага с онлайн програма за графичен потребителски интерфейс с предварително конфигурирани опции, които опростяват и улесняват реализирането на нови функционалности.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CryptoAutomotive TA/BSD   автомобилна електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...