Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox отчете висок ръст на бизнеса в Европа

28.08.2018   |   Бизнес
 

За първата половина на 2018 г. u-blox отчете годишен ръст на приходите от 2,6% (199 млн. швейцарски франка) благодарение на увеличения брой клиенти на пазара на т.нар. свързани автомобили и свързаните с тях телематични приложения. В региона на ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка) приходите на годишна база са се увеличили значително - с 35,4%, в Северна и Южна Америка са останали на същото равнище, докато в Азиатско-тихоокеанския регион са намалели с 19,2%.

Бизнесът на u-blox в ЕМЕА продължава да се развива с високи темпове благодарение на новите проекти в различни сектори, както и на силния напредък в областта на соларната енергетика, телематичните системи за управление, автоматизацията и управлението на пътния трафик. В Европа е отчетен значителен ръст в търсенето на свързани устройства, предназначени за IoT и  автомобилостроенето. През първите шест месеца на 2018 г. особено високи са продажбите на LTE модули, като се наблюдава непрекъснат ръст и в продажбите на Wi-Fi модули. За разлика от тях продажбите на чипсетите за позициониране са намалели.

Компанията очаква оставащите месеци от 2018 г. да останат предизвикателни поради по-бавното внедряване на мрежите Cat M1 и NB-IoT и ситуацията на китайския пазар.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   безжични модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...