Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

17,4% годишен ръст в продажбите на интегрални схеми през юли

11.09.2018   |   Бизнес
 

Продажбите на интегрални схеми през юли т. г. са се повишили с 17,4% на годишна база,  достигайки 39,5 млрд. щатски долара в сравнение с 33,6 млрд. долара през юли 2017 г., съобщава американската Асоциация на полупроводниковата индустрия (SIA). Продажбите през юли са с 0,4% по-високи в сравнение с юни същата година (39,3 млрд. долара).

"Секторът реализира най-високите си месечни продажби през юли, като изпреварва значително същия месец на миналата година. Продажбите на интегрални схеми се увеличават всяка година във всички големи продуктови категории и във всички региони, като пазарите на Китай и Америка са лидери с ръст от над 20%", обясни Джон Нюфър, главен изпълнителен директор на SIA.

На регионално равнище продажбите в сравнение с юли 2017 г. нарастват в Китай (29,4%), Северна и Южна Америка (20,7%), Европа (11,7%), Япония (11,5%) и Азиатско-тихоокеанския регион и всички останали (5,7%). В сравнение с предходния месец на 2018 г. продажбите се повишават в Китай (1,7%), Северна и Южна Америка (0,4%), като се задържат на същите нива в Азиатско-тихоокеанския регион и всички останали, а намаляват в Япония (-0,1%) и Европа (-2,4%).

     
Източник: SIA

Ключови думи: SIA   интегрални схеми  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...