Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви безжичен модул с изкуствен интелект

18.09.2018   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions обяви иновативния Cat 6 интелигентен модул SC66. Той е оборудван с два четириядрени процесора Kryo Gold 2,2 GHz и Kryo 1,843 GHz, и използва невронна мрежа, който ще поддържа множество функции, базирани на изкуствен интелект.

SC66 е базиран на чипсет Qualcomm SDM660 и Qualcomm Snapdragon Neural Processing Engine (SNPSC66), като е съвместим по изводи със своя предшественик SC60. Многорежимният LTE Cat 6 модул осигурява скорост до 300 Mbps за получаване и 50 Mbps за изпращане на данни.

Благодарение на операционната система Android 8.0 модулът предлага стабилна работа, различни мултимедийни възможности и поддръжка на технологията Quick Charge 3.0. Той е подходящ както за индустриални и потребителски приложения, които изискват високи скорости на предаване на данни и мултимедия, както и функции с използване на изкуствен интелект.
 
Използването на няколко антени на изхода на приемника едновременно и на една и съща честотна лента значително минимизира грешките и оптимизира скоростта на предаване на данни. SC66 комбинира високоскоростна безжична връзка с вграден високочувствителен приемник за множество сателитни сигнали и GNSS позициониране (GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo, QZSS и SBAS).
 
"Изкуственият интелект (AI) навлезе на пазара едва през последните години, защото изисква сложни софтуерни алгоритми и висока изчислителна мощ, която отнема много хардуерни ресурси и следователно е недостъпна за много приложения. AI, или по-добре го наречете "машинният интелект", сега се вгражда в SC66, което означава, че AI скоро ще се разшири приложенията си. Като последствие можем да предположим, че през следващите години ще сме свидетели на значително намаляване на разходите за разработка на устройства, базирани на AI. Това ни отвежда към следващата тенденция, т. нар. Cloud to the Edge или edge computing, което означава пренасочване на част или цялата обработка към хардуера, а не облака, и отключване на безкрайните възможности в сектора на M2M/IoT", обясни Патрик Цян, главен изпълнителен директор на Quetec.
 

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   SC66   LTE Cat модули   изкуствен интелект   AI  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...