Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи развоен комплект за проследяващи устройства с висока точност и ниска енергоконсумация

18.09.2018   |   Технологии
 

u-blox представи набор от инструменти за бързо прототипиране, който позволява на  разработчиците да тестват и оптимизират точността на позициониране и енергоконсумацията на безжични приложения за проследяване на местоположението, използващи клетъчни мрежи LTE-M и NB-IoT и навигационната спътникова система (GNSS). Комплектът, включващ софтуера u-track и развойната платка C030-R410M, е насочен към разнообразни приложения с автономно захранване, например спортни тракери, устройства за проследяване на хора и на стоки.

"Разработихме този набор от инструменти, за да предоставим на клиентите бърз и лесен начин да тестват точността на позициониране и консумацията на енергия в техните идеи за продукти, използвайки най-новото поколение на нашата технология. В много случаи те могат да възпроизведат приложенията си и да започнат да тестват ефективността на различните конфигурации на устройствата за по-малко от 15 минути. Развойният комплект предлага достъп до най-новите технологии - от клетъчна комуникация през LTE-M и NB-IoT до нашия патентован Super-E режим, който осигурява най-доброто съотношение между енергоконсумация и точност на GNSS позиционирането", обясни Флориан Бусек, мениджър продукти за позициониране в u-blox.

Новата развойна платка u-blox C030-R410M е специално предназначена за бързо прототипиране на IoT приложения и включва миниатюрен GNU приемник ZOE-M8B с ниска енергоконсумация, както и безжичен LTE-M/NB-IoT модул с компактни габарити SARA-R410M.

Софтуерът u-track съдържа приложение за PC с интуитивен панел за управление, който позволява на потребителите да записват и визуализират консумацията на енергия, точността на позициониране и други важни стойности като климатичните условия, необходими на GNSS приемника при изчисляване на позицията.

     
Източник: u-blox

Ключови думи: u-blox   Microdis   u-track   C030-R410M   GNSS модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...