Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Безжичният тракер за проследяване на хора LynQ - с GNSS приемник от u-blox

25.09.2018   |   Реализации
 

Швейцарският производител на интегрални схеми за безжична комуникация и системи за позициониране u-blox обяви сътрудничеството си с базираната в САЩ компания LynQ, която разработва иновативен модел проследяващо устройство за локализиране на потребители в група.

След успешна кампания за набиране на средства в Indiegogo стартираха предварителните продажби на тракера, в който е интегриран GNSS приемник CAM-M8Q на u-blox - GPS/GLONASS/BeiDou позициониращ модул с антена и размери 9,6x14x1,95 мм.

За разлика от конкурентните решения, базирани на смартфони, тракерът LynQ не използва мрежите на мобилни оператори. Той е предназначен за намиране на приятели и членове на семейството, например в тълпа или планина. Проследяващият прибор може да бъде полезен при наблюдение на деца, хора със специални потребности, възрастни роднини или болни от Алцхаймер. След като синхронизират устройствата преди да излязат, потребителите могат да се открият в радиус до 8 км и да се свържат отново. До 12 души могат да се присъединят към група, да се разделят и да използват единствения бутон, за да разберат в каква посока и колко далеч е всеки от тях.

"След обстойни тестове на различни континенти и в различни топографски условия установихме, че u-blox CAM-M8Q е най-доброто решение за нас. Изключително държим на ниската крайна цена, но в същото време се нуждаем от GPS модул с висока надеждност. Постигнахме това чрез тясно сътрудничество с u-blox", обясни Дрю Лотер, главен оперативен директор на LynQ.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: u-blox   Microdis   LynQ  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Arrow Electronics
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell

Последно от Реализации

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоЕкспертноПродуктови офертиПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...