Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rutronik със сертификат за информационна сигурност по ISO 27001

16.10.2018   |   Бизнес
 

Rutronik получи сертификат за информационна сигурност по ISO 27001, който понастоящем се изисква от закона за критични за системата организации като доставчици на електроенергия и летища.

През миналата година Rutronik стартира интегрирането на цялостна система за управление на информационната сигурност (ISMS), за да гарантира сигурността на данните на компанията и на нейните клиенти и партньори по всяко време. За да се увери, че системата е успешно въведена в действие, ръководството на компанията реши тя да бъде тествана и сертифицирана по международния стандарт ISO 27001.

"Горди сме, че нашите дейности в областта на информационната сигурност отговарят на такива високи стандарти и в резултат на това доказахме, че сме надеждни партньори на клиенти, доставчици и служители. В нашата епоха на все по-обхватна цифровизация всяка компания трябва да гарантира, че нейните данни са защитени. Все по-честите и целенасочени атаки, непрекъснато развиващият се зловреден софтуер и почти неограниченият брой хакери правят сигурната обработка на информация основен приоритет за нас", изтъкна Марко Набингер, директор IT и сигурност в Rutronik.

Обхватът на ISO 27001 включва множество компоненти: политика за информационна сигурност, организация на информационната сигурност, сигурност на човешките ресурси, управление на активи, контрол на достъпа, криптография, физическа и екологична сигурност, оперативна сигурност, комуникационна сигурност, връзки с доставчиците, управление на инциденти по сигурността на информацията, аспекти на сигурността на информацията за управление на непрекъснатостта на операциите и съответствие.

     
Източник: Rutronik

Ключови думи: Rutronik   информационна сигурност   ISO 27001  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...