Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия 1,8 V температурни сензори

Microchip обяви пет нови модела 1,8 V сензори за температура, включително най-малкия 5-канален температурен сензор със стандартна стъпка между изводите. Фамилията EMC181x предлага за първи път и отчет за измененията на системната температура, функция, която дава възможност за предупреждения при температурни колебания.

Новите температурни сензори позволяват на разработчиците да понижат енергоконсумацията и напрежението на системата в приложения като IoT и компютърни устройства с батерийно захранване, при които измерването на температурата има водещо значение за функционалността.

Фамилията EMC181x е подходяща за реализиране на системи, при които се мигрира от 3,3 V към по-ниско напрежение. Тя е съвместима с регистъра и напрежението на популярните 3,3 V температурни сензори EMC14xx на Microchip. С помощта на 3-каналния сензор с 8 извода и размери 2х2 мм, както и на 5-каналния сензор с 10 извода и размери 2x2,5 мм, може да бъде намален и броят на приборите, необходими за дистанционно наблюдение на температурата. Освен за текущата температура, потребителят може да бъде уведомен и за степента на температурни изменения в системата и да получи данни, които могат да помогнат за по-добро управление на приложенията.

Фамилията 1,8 V сензори EMC181x е съвместима с широкото портфолио на Microchip от микроконтролери с ниско напрежение и ниско енергопотребление. Тя се предлага заедно с развойния комплект ADM00773, който улеснява програмирането на ред функции като коефициент на температурни изменения, температурни ограничения и предупреждения, коригиране на грешката от съпротивление, регистриране и обмен на данни.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   EMC181x   температурни сензори  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...