Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви нова серия многорежимни Wi-Fi и Bluetooth модули

u-blox обяви новата серия многорежимни безжични модули NINA-W15 с едновременна поддръжка на Wi-Fi 802.11 b/g/n и двурежимна Bluetooth връзка. Bluetooth поддръжката включва както Bluetooth Low Energy, така и Bluetooth BR/EDR. Модулите са насочени към приложения като гейтуеи и хъбове, при които локални Bluetooth и/или Wi-Fi периферни устройства са свързани към мрежа с по-широк обсег.

Подходящи области на приложение за новите модули са индустриална автоматизация (контрол на оборудването, индустриални терминали и дистанционно управление), сградна и домашна автоматизация (управление на ОВК и осветителни системи). Други възможни приложения са търговски терминали, телематични модули за управление и медицинско оборудване като дефибрилатори и урологични монитори.

Модулите NINA-W15 ще помогнат на хардуерните IoT разработчици при интегрирането на функции за сигурност като защитено зареждане, Wi-Fi корпоративна сигурност, защита от край до край, Bluetooth защитени връзки и защитено сдвояване на устройства. Модулите са снабдени с готов софтуер за свързаност от u-blox, който поддържа различни мрежови модели като множество индивидуално контролирани връзки, паралелно използване на GATT протокол и сериен порт и др. Тези функции могат да бъдат достъпни от главния микроконтролер с помощта на базови AT команди за конфигуриране и управление на модулите и контрол на комуникациите с външни Bluetooth и Wi-Fi модули.

Модулите имат малки габарити и се предлагат с вътрешна антена (NINA-W152 с размери 10x14x3,8 мм) или с извод, през който може да се използва външна антена (NINA-W151 с размери 10х10,6х2,2 мм).

Серийното производство на NINA-W15 ще започне през първото тримесечие на 2019 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: u-blox   Microdis   NINA-W15   Wi-Fi модули   Bluetooth модули  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...