Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов линеен стабилизатор със свръхнисък пад на напрежение

30.10.2018   |   Технологии
 

Microchip представи нов линеен стабилизатор с малък пад на напрежение (LDO), който удължава живота на батериите в преносими устройства до четири пъти спрямо традиционните статични стабилизатори със свръхнисък пад (Iq). При пад от 250 nA в сравнение с приблизително 1 uA на традиционните прибори, MCP1811 LDO намалява консумирания ток (без сигнал), като позволява на потребителите да зареждат или заменят батериите по-рядко. Намалената енергоконсумация дава възможност на преносимите електронни устройства да работят месеци или дори години с една батерия.

Линейният стабилизатор е насочен към IoT приложения с автономно захранване - носима електроника, дистанционни управления и слухови апарати, като редуцира консумирания ток в режим на готовност и изключване. MCP1811 се предлага във варианти с габарити на корпуса под 1х1 мм и заема минимално пространство на платката, отговаряйки на изискванията на съвременните компактни електронни изделия. В зависимост от приложението и броя на LDO, разработчиците могат да се възползват от допълнителното пространство, използвайки по-голяма батерия с по-дълъг живот.

Други предимства, предлагани от MCP1811, са по-бързото натоварване и подобрените преходни характеристики в сравнение с други линейни стабилизатори със свръхнисък пад на напрежението. По-бързото време за реакция може да увеличи скоростта на събуждане в устройства като монитори или сензори, а по-бързата преходна реакция може да помогне на конструкторите да избегнат мерките за блокиране на ниско напрежение и пренапрежение, използвани в чувствителни приложения, при които скоковете в напрежението могат да доведат до катастрофални резултати.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MCP1811   линейни стабилизатори   LDO  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...