Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на електронни компоненти в Европа с 8,8% годишен ръст

06.11.2018   |   Бизнес
 

Продажбите на на електронни компоненти в Европа достигат 10,7 млрд. щатски долара през третото тримесечие на 2018 г., което представлява увеличение от 8,8% в сравнение със същия период на 2017 г., съобщават от European Association for Semiconductor Industry Association (ESIA).

Месечните данни показват, че през септември 2018 г. европейският пазар на електронни компоненти надвишава 3,5 млрд. долара, което е с 1,2% повече в сравнение с август т. г. На годишна база продажбите на полупроводникови компоненти се увеличават с 15,3% спрямо същия месец на 2017 г.

По продуктов сегмент през септември спрямо август най-висок ръст бележат продажбите на памети (4,6%). Продажбите на  интегрални схеми, оптоелектронни и дискретни компоненти също допринасят силно за растежа през септември (съответно с 2,8%, 1,7% и 0,4%).

В световен мащаб продажбите на електронни компоненти през септември 2018 г. са в размер на 40,9 млрд. долара, което е с 2% повече от август и 13,8% повече спрямо същия месец на 2017 г. Продажбите през третото тримесечие на тази година са нараснали с 4,1% спрямо предходното тримесечие.

     
Източник: ESIA

Ключови думи: ESIA   електронни компоненти  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПродуктови офертиПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...