Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи най-малкия MEMS тактов генератор

13.11.2018   |   Технологии
 

Microchip обяви най-малкия MEMS тактов генератор в света по време на изложението electronica, което се провежда от 13 до 16 ноември в Мюнхен. DSC613 може да замести до три кварца и осцилатора на платката, като намалява с до 80% пространството, заето от компонентите за генериране на тактова честота. Новият прибор премахва необходимостта от външен кврарц чрез интегриране на микро-електромеханичен резонатор с ниско енергопотребление.

Освен MEMS резонатор, в едночиповия тактов генератор са включени две PLL схеми за автоматична фазова донастройка на честотата в DFN корпус с 6 извода и размери 1,6 мм х 1,2 мм. Компактните габарити и поддръжката на широко честотно покритие прави фамилията DSC613 подходяща за компактни изделия, които изискват работа при ниско енергопотребление, например цифрови фотоапарати, интелигентни високоговорители, очила за виртуална реалност, приставки за видео стрийминг и за гледане на телевизия.

DSC613 поддържа до три изхода за тактова честота от 2 kHz до 100 MHz, което го прави особено подходящ за микроконтролерни системи. В IoT приложения например той може да се използва като основен тактов генератор или 32,768 kHz часовник за реално време (RTC) за микроконтролера, както и като друг MHz генератор за функции като свързване и сензори.
Фамилията DSC613 включва два PLL модула с тактови синхронизатори AnyRate, които позволяват да се генерира честота между 2 kHz и 100 MHz. При приблизително 5 mA енергоконсумация с три активни изхода приборът осигурява до 45% икономия на енергия в сравнение с решение, което използва три кварцови осцилатора.

DSC613 се поддържа от онлайн инструмента за конфигуриране ClockWorks на Microchip. Клиентите могат да изберат конфигурация за тактови честоти и да получат персонализиран номер на част и списък с технически данни, както и да поръчат безплатни мостри тук.
 
Посетителите на изложението electronica 2018 могат да се запознаят с новия тактов генератор на щанда на Microchip B5-141.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   electronica   DSC613   тактови генератори  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...