Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви нови IoT модули

27.11.2018   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions представи множество нови безжични модули за IoT приложения с поддръжка на съвременни технологии като C-V2X, 5G, AI, LPWA и LTE Advanced по време на изложението electronica 2018 между 13 и 16 ноември в Мюнхен.

Един от продуктите на Quectel, ориентирани към бъдещето, е модулът C-V2X AG15, който дебютира в Европа по време на панаира. Той е базиран на чипсет Qualcomm 9150 C-V2X и вече се използва в автомобилостроенето при разработката на комуникационни системи. Модулът е произведен в съответствие със стандарта за управление на качеството в автомобилната промишленост IATF 16949:2016. В комплект с LTE модула Quetec AG35 той служи за реализиране на телематични и комункационни приложения от следващо поколение (V2X - Vehicle-to-Everything) за автономно шофиране и пътна безопасност.

AG35 е насочен към интернет приложения в автомобила (IoV - Internet of Vehicles) с поддръжка на 3GPP Rel. 10 LTE комуникация при максимална скорост 150 Mbps за получаване и 50 Mbps за изпращане на данни. Модулът осигурява редица интерфейси за разработка на приложения, а отличните му ESD и EMI характеристики осигуряват висока физическа устойчивост в сурови условия.

Освен автомобилни модули, базирани на клетъчни технологии, по време на изложението Quectel обяви и новия компактен GNSS модул L26-DR, който интегрира dead reckoning (DR) технология за точно позициониране. L26-DR значително подобрява точността и скоростта на позициониране, като същевременно опростява развойния процес. DR функцията позволява на модула да предостави възможно най-ефективното решение за позициониране, дори когато GNSS сигналът отсъства или е компрометиран.
 

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   AG15   AG35   L26-DR   V2X   IoV  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...