Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви нов NB-IoT модул с поддръжка на 3GPP Rel 14 и 5G

04.12.2018   |   Технологии
 

u-blox представи новия многорежимен NB-IoT модул SARA-N3, който осигурява предварителна функционална поддръжка на безжичния стандарт 3GPP Release 14 (LTE Cat NB2). SARA-N3 се предлага в два варианта: един за Китай и друг, който може да функционира в множество ленти на всяка NB-IoT мрежа в световен мащаб.

Благодарение на възможността за директно безжично обновяване на фърмуера на u-blox към новия модул може отдалечено да бъде добавяна поддръжка на нови функционалности. По този начин SARA-N3 в бъдеще ще стане съвместим с 5G.

"С богатата си функционалност SARA-N3 позволява да се разработва едно устройство за множество региони и разнообразни IoT/IIoT приложения като измервателни прибори, градска и домашна автоматизация и индустриални системи за проследвяне", обясни Самуеле Фалкомер, старши продуктов мениджър в u-blox.

SARA-N3 предоставя широк набор от функции и протоколи, от които могат да се възползват приложенията, базирани на NB-IoT, включително TCP, HTTPS, CoAP, DTLS и MQTT. Със своята изключително ниско енергоконсумация и възможности за използване на различни напрежения, модулът може да работи с едноелементна батерия в продължение на над 10 години. Другите характеристики включват функцията "до последен дъх", която позволява на модула да изпрати едно последно съобщение, ако захранването неочаквано спре, и осигурява защита срещу софтуерни атаки, като открива потенциални опити за заглушаване на сигнала.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SARA-N3   3GPP Rel 14   5G модули  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...