Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Безжични модули на u-blox са интегрирани в новия тракер Treyki Mini

11.12.2018   |   Технологии
 

Швейцарският производител на безжични системи u-blox обяви, че е реализирал успешно партньорство с базирания в Турция доставчик на телематични решения за транспорта Arvento Mobile Systems при разработката на нов компактен прибор с дълъг живот на батерията, предназначен за проследяване на хора и стоки. Arvento Treyki Mini разполага с осем работни режима, включително режим със специални настройки за проследяване на деца (с Geofencing), възрастни хора (с интегриран сензор за падане), за спорт, състезания и управление на активи. Устройството може да се използва и като геолокатор при подаване на сигнали за спешни случаи.

Treyki Mini притежава позициониращ приемник, а данните за местоположението се предават чрез интегриран GSM/GRPS модем. Тракерът може да работи до 7 дни без зареждане с акумулаторна батерия 900 mAh LiPo.

Treyki Mini е базиран на миниатюрния мулти-GNSS модул u-blox ZOE-M8Q с размери 4,5x4,5x1 мм, който осигурява висока точност на позициониране благодарение на възможността да приема едновременно сигнали през 72 канала от три различни GNSS спътникови системи. Надеждното позициониране е гарантирано и в трудни условия благодарение на високата чувствителност от -167 dBm. Комуникациинните функции в Treyki Mini са реализирани чрез двулентовия GSM/GPRS модул u-blox SARA-G340, чието свръхниско енергопотребление в режим на готовност от под 0,9 mA спомага за удължаване на живота на батерията. Модулът поддържа и актуализации на фърмуера по безжична мрежа (FOTA), което дава възможност на Arvento да продължи да усъвършенства Treyki Mini след производството.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Arvento Mobile Systems   Treyki Mini  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...