Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи първата RISC-V SoC FPGA архитектура

11.12.2018   |   Технологии
 

Microchip, чрез дъщерното си дружество Microsemi, обяви разширяването на комплекта решения Mi-V с архитектура за нов клас системи върху чип с интегрирана програмируема логическа матрица (SoC FPGA). Новата продуктова фамилия, представена по време на конференцията RISC-V Summit от 4 до 5 декември в Калифорния, съчетава програмируеми логически матрици със свърхниско енергопотребление от фамилията PolarFire и цялостна микропроцесорна подсистема, базирана на архитектурата с отворен код RISC-V Instruction Set Architecture (ISA).

Новата архитектура PolarFire SoC на Microchip предлага детерминистична асиметрична многопроцесорна обработка (AMP) в реално време към Linux платформи в кохерентен клъстър с многоядрен процесор (CPU). Архитектурата PolarFire SoC, разработена съвместно със SiFive, разполага с гъвкава подсистема с 2 MB L2 памет, която може да бъде конфигурирана като кеш, буферна (scratchpad) или памет с директен достъп. Това позволява на проектантите да реализират системи с детерминиран алгоритъм, работещи в реално време, едновременно с многофункционална операционна система, поддържаща разнообразни приложения с ограничени условия по отношение на охлаждането и габаритите в колаборативна мрежова IoT инфраструктура.

PolarFire SoC предлага богати възможности за отстраняване на грешки, включително проверка на инструкциите, 50 контролни точки, пасивни конфигурируеми инструменти за мониторинг на трафика с Advanced EXtensible Interface (AXI) и FPGA инструменти за мониторинг, в допълнение към интегрирания двуканален инструмент за анализ на логически схеми SmartDebug.

Архитектурата PolarFire SoC включва функции за надеждност и сигурност като коригиране на единична грешка и откриване на двойна грешка (SEC-DED) във всички памети, физическа защита на паметта, криптографска защита, пуск с различни нива на защита и 128 Kb флаш памет, резервирана за пуск.

От Microchip отбелязват, че в новата компютърна епоха, белязана от прехода към 5G, машинното обучение и интернет на нещата, разработчиците на микроконтролерни системи имат нужда от многофункционалността на Linux-базираните операционни системи. Заедно с новия продукт компанията стартира и новата програма Mi-V Embedded Experts, световна партньорска мрежа за подпомагане на клиенти в хардуерни/софтуерни проекти, базирани на PolarFire SoC. Експертната програма осигурява поддръжка през целия жизнен цикъл на продуктите, помага да се ускори проектирането и да се съкрати времето за пускане на пазара. Членовете на програмата получават и достъп до директна техническа поддръжка, както и ранен достъп до развойни платформи и хардуер.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Microsemi   PolarFire SoC   Mi-V   RISC-V   Linux  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...