Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи едночипови контролери maXTouch за 20-инчови сензорни екрани в автомобила

18.12.2018   |   Технологии
 

Microchip обяви ново семейство от едночипови maXTouch сензорни контролери, предназначени за разработка на автомобилни системи с капацитивни сензорни екрани до 20 инча.

Контролерите MXT2912TD-A и MXT2113TD-A поддържат съответно близо 3000 и над 2000 мрежови сензорни възела. Новите компоненти са базирани на утвърдената TouchScreen технология на Microchip, която се използва широко от производителите по цял свят. Новите решения предлагат изключително съотношение сигнал-шум, като поддържат множество пръстови докосвания с дебели ръкавици и при наличие на влага.

MXT2912TD-A и MXT2113TD-A осигуряват самодиагностични и сензорно-диагностични функции, следящи постоянно функционалното състояние на сензорната система. Интелигентните диагностични характеристики гарантират класификация по индекса за автомобилна безопасност (ASIL), определен по ISO 26262 за пътни превозни средства.

Новите контролери разполагат с технология, която позволява адаптивно докосване чрез използване на собствен и взаимен капацитет, като разпознават всички докосвания и елиминират фалшив допир. Те използват фирмената технология на Microchip за формиране на сигнала, която значително намалява емисионния спектър, като гарантира, че големите сензорни екрани, използващи maXTouch, отговарят на изискванията на CISPR-25 ниво 5 за електромагнитни смущения в автомобилите. Новите контролери за управление чрез докосване отговарят и на температурните стандарти за автомобилостроенето клас 3 (от -40 до +85°C) и клас 2 (от -40 до +105°C), както и на стандарта AEC-Q100.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   maXTouch   сензорни контролери   MXT2912TD-A   MXT2113TD-A  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...