Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip и The Things Industries представиха решение за криптографиране в LoRaWAN мрежа

Microchip и The Things Industries представиха първото в сектора решение за сигурност, което добавя защитена, надеждна и управлявана оторизация към LoRaWAN устройства. Решението осигурява хардуерна сигурност в LoRa инфраструктура на базата на микроконтролера с криптографски хардуерен модул ATECC608A-MAHTN-T и специалните сървъри на The Things Industries.

Съвместното решение значително опростява управлението на ключовете за оторизация в LoRaWAN устройства от въвеждането в експлоатация през целия жизнен цикъл. Традиционно мрежовите и приложните сървърни ключове са незащитени в крайния възел и не се контролират, докато ATECC608A се доставя предварително конфигуриран със защитено съхранение на ключове, като държи секретните ключове на LoRaWAN устройството изолирани от системата, така че никога да не бъдат достъпни, дори когато устройството се инсталира. Защитените производствени мощности на Microchip осигуряват сигурност на ключовете, елиминирайки риска от компрометиране в процеса на производство. В съчетание с услугата за сигурно свързване от сървърите на The Things Industries към LoRaWAN мрежа и към доставчиците на мрежови сървъри решението намалява риска от нарушаване на идентичността на устройствата, като установява надеждно удостоверяване, когато устройството се свързва в мрежа.

Подобно на начина, по който работи предплатеният план за мобилен телефон, всяка покупка на устройство ATECC608A-MAHTN-T включва една година сървърна услуга чрез The Things Industries. След като устройството се самоидентифицира, за да се присъедини към LoRaWAN мрежа, тя се свързва към сървъра на The Things Industries, за да се увери, че самоличността идва от надеждно устройство и не е измамна. След това временните ключове за сесията се изпращат защитено към мрежовия сървър и приложен сървър по избор. Сървърът за присъединяване на Things Industries поддържа всички видове LoRaWAN мрежи - от търговски до частни мрежи, изградени върху компоненти с отворен код. След едногодишния период The Things Industries предоставя възможност за удължаване на услугата.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   The Things Industries   LoRa   ATECC608A-MAHTN-T  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...