Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip и Acacia Communications реализираха съвместно комуникационно решение за Ethernet транспортни мрежи

19.02.2019   |   Технологии
 

Microchip и Acacia Communications реализираха оперативна съвместимост между процесора за оптични транспортни мрежи (OTN) DIGI-G5 на Microchip и кохерентния комуникационен модул AC1200 на Acacia. Целта на сътрудничеството между двете компании е да се разработят първите в сектора системни архитектури за оптични мрежи с гъвкава скорост (flexible rate OTN) с поддръжка на 200G, 400G, 600G и на новите мрежови протоколи Flexible Ethernet (FlexE) и OTUCn.

FlexE осигурява до 30% по-голяма ефективност на честотната лента в сравнение с традиционния Ethernet link aggregation (LAG) при по-малко ограничения. Съчетанието с OTUCn и регулируемо мултиплексиране с оптично разделяне на дължината на вълната (DWDM) предоставя на доставчиците потенциал за подобряване на капацитета на OTN мрежата до 70%.

Като първият OTN процесор, който поддържа протоколи FlexE и OTUCn, DIGI-G5 на Microchip осигурява хардуер и софтуер, необходими за стартиране на нови терабитови решения с flexible rate оптични интерфейси. Чрез комбиниране на DIGI-G5 и AC1200, архитектурите от следващо поколение ще отговорят на нарастващото търсене в пазара на Metro Ethernet и мрежи за свързване на центрове за данни, изискващи 100G+ свързаност.

"DIGI-G5 позволява на нашите партньори в оптичните транспортни системи да доставят терабитова OTN комутация при 50% по-малко енергопотребление на порт, като в същото време позволяват използването на портове и протоколи със скорост до 600G", обясни Бабак Самими, вицепрезидент в Microchip.

Докато DIGI-G5 обработва клиентския трафик в OTN мрежата, 1,2 T модулът AC1200, базиран на цифров сигнален процесор Pico ASIC, разрешава OTN връзки върху две 600G DWDM дължини на вълната.

Техническите характеристики, които включват фракционна квадратурна амплитудна модулация (QAM) и адаптивна скорост на предаване на данни, приближават теоретичните ограничения за широкообхватни мрежови конфигурации по енергийно ефективен начин.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Acacia Communications   OTN   Flexible Ethernet   OTUCn   DIGI-G5  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...